Laserul cu femtosecunde Zeiss VisuMax

Zeiss VisuMax® este cel mai performant si sigur laser cu femtosecunde al momentului. Acest laser permite realizarea operatiilor de reducere a dioptriilor printr-un tratament rapid, personalizat, fara sunet, fara miros, independent de mediul inconjurator, cu o precizie de sub un micron, respectand curbura corneana.Clinica noastra este prima clinica din Romania si printre primele centre din Europa Centrala si de Est, dotata cu cea mai noua generatie a celui mai precis laser cu femtosecunde: VisuMax – Carl Zeiss Meditec cu platforma SMILE, din 2014.

Laserul Zeiss VisuMax — Metoda sigura de corectie a dioptriilor cu laser

Cu ajutorul acestei tehnologii moderne, ne mandrim pentru ca punem la dispozitia pacientilor din Romania cele mai sigure metode de corectie a dioptriilor cu laser, tehnicile FemtoLASIK VisuMax, ReLEx SMILE, PRESBYOND și, de asemenea,  ICR (implant al inelelor intracorneene pentru keratoconus).

Astfel ca, in 2014, odata cu achizitia femtolaserului Zeiss VisuMax, clinica noastra Ama Optimex a devenit primul centru de chirurgie refractiva din Romania, care ofera solutii complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec, iar din 2020 femtolaserul este utilizat si la tehnica ICR (implant al inelelor intracorneene pentru keratoconus).

Femtolaserul Zeiss VisuMax® este extraordinar in toate indicatiile principale ale chirurgiei de cornee de ultima ora. Sistemul inovator al laserului cu femtosecunde imbina componente perfect sincronizate, pentru a asigura o precizie maxima, eficienta, predictibilitate si confort. Datorita designului ergonomic si multifunctional, pozitia pacientului este confortabila si continuu monitorizata in timpul operatiei laser si ajustata sau corectata automat, daca este necesar.

Laserul VisuMax cu platforma SMILE, de la Carl Zeiss Meditec

Laserul cu femtosecunde Carl Zeiss VisuMax® cu platforma SMILE este sistemul laser special proiectat si folosit in procedura ReLEx SMILE, care ofera acum o precizie de micrometru in pregatirea lenticulei in corneea intacta. Cu tehnologia sa sofisticata, cu precizia si fiabilitatea sa, a impresionat deja pacientii si medicii deopotriva si in chirurgia FemtoLASIK.

In chirurgia refractiva, remodelam cu ajutorul laserului forma corneei, modificand in acest fel puterea de refractie a acesteia. Diferenta dintre tehnici consta in modul in care este remodelata corneea.

laserul-visumax

La ReLEx SMILE cu VisuMax, cea mai moderna si sigura tehnica pentru reducerea dioptriilor, la ora actuala, fiind cea de-a treia generatie de chirurgie refractiva, femtolaserul VisuMax cu platforma SMILE decupeaza o mica lentila in interiorul corneei. Ulterior, aceasta lentila este extrasa printr-un canal foarte ingust, de numai 2-4 mm, si astfel este modificata raza de curbura a corneei si corectate dioptriile. Recuperarea este rapida si fara durere. Te invitam sa afli mai multe informatii pe pagina dedicata acestei tehnici aici.

La FemtoLASIK, a doua generatie de chirurgie refractiva, femtolaserul VisuMax decupeaza un flap in cornee. Avantajele sunt reprezentate de forma (cu margini verticale) si de precizia cu care este realizat flapul, avantaje oferite de femtolaserul VisuMax. Postoperator, aceasta procedura ofera o stabilitate mare a corneei. Mai multe detalii despre aceasta tehnica poti citi aici.

Tunele pentru segmente de inele intracorneene ( ICR ) cu femtolaserul VisuMax

Implantul inelelor intracorneene pentru keratoconus (tehnica ICR) presupune modificarea razei de curbură a corneei pacienților cu keratoconus prin implantarea unuia sau a doua inele transparente in cornee. Cu ajutorul femtolaserului VisuMax se creeaza in cornee tunelele necesare pentru implantarea inelelor, cu o adancime precisa de implantare, ceea ce face procedura usoara, rapida si reduce riscul complicatiilor intra si postoperatorii. Mai multe informatii despre aceasta procedura sunt disponibile pe site-ul clinicii Ama Optimex aici.

Despre alte dotari si echipamente pe care le folosim in sala de operatii te invitam să accesezi pagina echipamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *