Laserul cu femtosecunde Zeiss VisuMax 800

Zeiss VisuMax® 800 este cel mai performant si sigur laser cu femtosecunde al momentului. Acest laser a ajuns deja la a doua generatie (primul fiind VisuMax 500) si permite realizarea operatiilor de reducere a dioptriilor printr-un tratament si mai rapid, si mai confortabil, personalizat, fara sunet, fara miros, independent de mediul inconjurator, cu o precizie de sub un micron, respectand curbura corneana. Clinica noastra este prima clinica din Romania si printre primele centre din Europa Centrala si de Est, care a introdus in premiera in Romania, in anul 2014, prima generatie a acestui tip de laser, VisuMax 500, cu platforma SMILE. La momentul respectiv, echipa de medici din clinica Ama Optimex facea parte dintre primii 300 de medici din lume, care au devenit specialisti SMILE. De atunci s-au realizat peste 4000 de interventii SMILE in cadrul Clinicii Ama Optimex.

In anul 2022, asa cum ne-am obișnuit deja pacientii, am introdus, tot in premiera in Romania, cea mai noua generatie a celui mai precis laser cu femtosecunde: VisuMax® 800 – Carl Zeiss Meditec, cu ajutorul caruia efectuam SMILE PRO, aceeasi tehnica ReLEx SMILE, dar cu un timp operator redus.

Laserul Zeiss VisuMax 800 — Metoda sigura si foarte rapida de corectie a dioptriilor cu laser

Cu ajutorul acestei tehnologii moderne, ne mandrim pentru ca punem la dispozitia pacientilor din Romania cele mai sigure metode de corectie a dioptriilor cu laser, tehnicile FemtoLASIK VisuMax, ReLEx SMILE / SMILE PRO, PRESBYOND și, de asemenea,  ICR (implant al inelelor intracorneene pentru keratoconus).

Astfel ca, in 2014, odata cu achizitia femtolaserului Zeiss VisuMax 500, clinica noastra Ama Optimex a devenit primul centru de chirurgie refractiva din Romania, care cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss ofera solutii complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptri. Incepand cu anul 2020, ofera acces la tratamentul modern al keratoconusului, tehnica ICR (implant al inelelor intracorneene pentru keratoconus), efectuata cu ajutorul femtolaserului.

Femtolaserul Zeiss VisuMax®800 este extraordinar in toate indicatiile principale ale chirurgiei de cornee de ultima ora. Sistemul inovator al laserului cu femtosecunde imbina componente perfect sincronizate si robotizate, pentru a asigura o precizie maxima, eficienta, predictibilitate, rapiditate si confort. Datorita designului ergonomic si multifunctional, pozitia pacientului este confortabila si continuu monitorizata in timpul operatiei laser si ajustata sau corectata automat, daca este necesar, cu ajutorul bratelor robotice.

Laserul VisuMax 800 de la Carl Zeiss Meditec

Laserul cu femtosecunde Carl Zeiss VisuMax® este sistemul laser special proiectat si folosit in procedura ReLEx SMILE, care ofera acum o precizie de micrometru in pregatirea lenticulei in corneea intacta. Cu tehnologia sa sofisticata, cu precizia si fiabilitatea sa, a impresionat deja pacientii si medicii deopotriva si in chirurgia FemtoLASIK. Ajuns deja la a doua generatie, VisuMax 800 ofera un tratament si mai rapid, deci si mai prietenos, si mai confortabil.

In chirurgia refractiva, remodelam cu ajutorul laserului forma corneei, modificand in acest fel puterea de refractie a acesteia. Diferenta dintre tehnici consta in modul in care este remodelata corneea.

laserul-visumax

ReLEx SMILE, dupa mai bine de 10 ani de la introducerea pe piata (anul 2011), este in continuare cea mai moderna si sigura tehnica pentru reducerea dioptriilor. Femtolaserul VisuMax, ajuns deja la a doua generatie (prima generatie – VisuMax 500 si generatia actuala – VisuMax 800), decupeaza o mica lentila in interiorul corneei intacte. Ulterior, aceasta lentila este extrasa de catre medicul chirurg, printr-un canal foarte ingust, de numai 2-4 mm, si astfel este modificata raza de curbura a corneei si corectate dioptriile. Recuperarea este rapida si fara durere. Te invitam sa afli mai multe informatii pe pagina dedicata acestei tehnici aici.

La FemtoLASIK, femtolaserul VisuMax 800 decupeaza in cateva secunde un flap in cornee. Avantajele oferite de femtolaserul VisuMax 800 sunt reprezentate de precizia, forma personalizata si rapiditatea cu care este realizat flapul. Postoperator, aceasta procedura ofera o stabilitate mare a corneei. Mai multe detalii despre aceasta tehnica poti citi aici.

Tunele pentru segmente de inele intracorneene ( ICR ) cu femtolaserul VisuMax 800

Implantul inelelor intracorneene pentru keratoconus (tehnica ICR) presupune modificarea razei de curbură a corneei pacienților cu keratoconus prin implantarea unuia sau a doua inele transparente in cornee. Cu ajutorul femtolaserului VisuMax 800 se creeaza in cornee tunelele necesare pentru implantarea inelelor, cu o adancime precisa de implantare, ceea ce face procedura usoara, rapida si reduce riscul complicatiilor intra si postoperatorii. Mai multe informatii despre aceasta procedura sunt disponibile pe site-ul clinicii Ama Optimex aici.

Despre alte dotari si echipamente pe care le folosim in sala de operatii te invitam să accesezi pagina echipamente.
VISUMAX-800-Keyvisual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *